Artist Tips: Van Canto



Finns det någon mer annorluna genre i hårdrockens värld än power a capella? Tror inte det men vill man fördjupa sig i genren så ska man kolla in tyska Van Canto först. Bandet grundades 2006 och består av fem sångare och en trummis. Eftersom de gör power a capella så används inga instrument (förutom trummor). Alla gitarr, bas och keyboard ljud görs av sångarna med en teknik som kallas "rakkatakka".

Van Canto består av huvudsångarna Sly och Inga Scharf, "rakkatakka" sångarna Ross Thompson och Stefan Schmidt (gör även gitarrsolon), bassångaren Ingo Sterzinger och trummisen Bastian Emig.

Samma år som de grundades släppte bandet sin debut A Storm to Come. Senare kom också albumen Hero och Tribe of Force. Senare i år planerar bandet att släppa sitt fjärde album Break The Silence.

Nu tänker ni säkert att det låter som skit när riktiga gitarrer och baser saknas men det gör faktiskt inte det. "Rakkatakka" sångarna gör sig väldigt bra i låtarna och killen som gör gitarrsolona, Stefan Schmidt, gör det så bra så att man knappt märker att det kommer från en människas mun och inte ett instrument med hals och strängar. Även om de gör flera covers i sina plattor (t.ex 5 st i Hero och 3 i den kommande plattan) men de är väldigt bra på att skriva låtar också. Sedan ska jag också säga att deras covers är inte dåliga.

Musiktips:
Senaste plattan Tribe of Force är en godbit, särskilt låten Lost Forever. Sedan ska ni lyssna på resterande album också förstås. Lyssna gärna på deras cover på Metallica's Battery. Minst sagt speciell :P

http://www.vancanto.de/
http://www.myspace.com/vancanto

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0