Recension: Bleeding The New Apocalypse



Album: Bleeding The New Apocalypse
Artist: The Project Hate MCMXCIX
Release år: 2011
Skivbolag: Season of Mist
Antal Låtar: 6
Längd: 1.03.09

1. Iesus Nazarenus, Servus Mei
2. The Shall All Be Witnesses
3. A Revelation of Desecrated Heavens
4. Summoning Majestic Wars
5. The Serpent Crowning Ritual
6. Bring Forth Purgatory

Death Metal är långt ifrån min kopp av te, MEN det finns undantag. Svenska The Project Hate MCMXCIX (som också kallas kort och gott, The Project Hate) är ett av dessa undantag. Ända sedan jag hörde låten "Descend Into The Eternal Pits of Possesion" har jag fullständigt avgudat detta band. Anledningen är att bandet är som Dream Theater  fast mycket hårdare och med bättre sångare. Bandet skapar väldigt episka låtar och blandar det med lugna partier, snabba och hårda delar, growl och en vacker kvinnlig sångröst att toppa det hela med. Nu har bandet släppt sin åttonde fullängdare och jag har lyssnat på den.

Låt er inte luras av att albumet bara innehåller 6 låtar, Kortaste låten klockar in på 8.51 medans den längsta är 13.07 minuter lång. Dessa låtar kräver sin lyssnare då det alltid finns något nytt att hitta när man lyssnar. Men när man väl har lyssnat ett par gånger så märker man vilket slit och vilket jobb det krävs att framföra dessa låtar men framför allt att komma ihåg dem. Det är en av nackdelarna med The Project Hates musik, att lyssnar man inte tillräckligt mycket på låtan så glömmer man av den hyfsat enkelt. Musiken är dock vacker, hård och unik (och låtlängderna gör att man bara njuter ännu mer). Jämnheten är nog det absolut bästa med albumet eftersom det inte finns en enda dålig låt. Mer finns det nog inte att säga om albumet och det är bara bra. Kortfattat och mållöst är bättre än långfattat då man har hittat mycket fel.

Totalt intryck: Ja albumet är näst intill perfekt. Det enda jag saknar är att det skulle kunna få plats med en eller två låtar till och att albumet hade behövt en låt som definitivt stod ut i mängden. Annars är "Bleeding The New Apocalypse" grymt bra med sin fantastiska jämnhet och episka låtar. Om du inte är ett fan av Death Metal musik men älskar progresiva, episka låtar så skulle jag rekommendera dig att ge detta album (och band) en lyssning.

Bästa Låt: Sjukt svårt att säga i och med att alla låtar är grymma men den som är bäst är den låt som skiljer sig mest från de andra. Den låten är "The Shall All Be Witnesses"

Betyg: 9,0/10 Apokalypser

Kommentarer
Postat av: Djävulene

Du fattar.

2011-02-23 @ 09:54:11
URL: http://regnavrede.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0