Topplista: de tre bästa Guitar Hero spelen.

Förutom att vara hårdrocks nörd så är jag också fast i TV-spelens värld och det bästa spelet som kan kombinera mina intressen är Guitar Hero och Rock Band. förra veckan meddelade dock Activision att man lägger ner Guitar Hero serien p.g.a att man knappt tjänar pengar på industrin längre. Egentligen inte överaskande med tanke på att det har släppts 12 spel på 5 år men det är samtidigt lite sorligt. Därför ska jag lista de 3 bästa spelen i serien för att minnas den gamla goda tiden då serien inte var utmjölkad.

3. Guitar Hero III: Legends of Rock


Det första GH spelet jag någonsin ägde var GH3 efter att min farsa var på en skidresa utan mig (kompensation FTW) och det var det spelet som fick mig att hänga kvar i serien och genren. Detta var första spelet utan Harmonix (som senare utvecklade Rock Band serien). Spelet hade flera nyheter däribland guitar battles, snyggare grafik, bättre spelmotor men framför allt, kändisgästspel. Kändisarna i spelet var Tom Morello (Audioslave, Rage Against The Machine m.m) och kungen av shredding Slash (Guns n' Roses, Velvet Revolver m.m). Ganska coolt att få chansen att spela som dem men också att kunna spela deras specialskrivna gitarrdueller. Låtlistan i övrigt är grym med bland annat Welcome To The Jungle, The Number of The beast, One, Raining Blood, de tre svenska låtarna I'm In The Band (The Hellacopters), Take This Life (In Flames), Minus Celsius (Backyard Babies) samt också den svåraste låten någonsin. Dragonforce låten Through The Fire And Flames. Riktigt kul spel dock väldigt många svåra låtar.

2. Guitar Hero: Warriors of Rock


Det sista spelet i serien är också ett utav de absolut bästa. Inte nog med att karriär läget (som här kallas för Quest mode) är helt fantastiskt och att grafiken är fantastisk, Låtlistan är den grymmaste någonsin. Med band som Slayer, Children of Bodom, Black Sabbath, Megadeth (3 låtar varav en specialskriven för spelet), Dragonforce, Alter Bridge, Slash, Atreyu, The Hives, Anthrax, Slipknot och Five Finger Death Punch så kan man bara inte misslyckas. Nästintill alla 90+ låtarna som är med i spelet är väldigt roliga att spela på minst ett instrument och hållbarheten är stor i och med att inget musikspel har haft med så många låtar med tidigare i ett och samma spel (utan DLC).

1. Guitar Hero: Metallica


Ganska självklart när man tänker på det va? Metallica har alltid varit på topp tre av mina favoritband genom tiderna så när det väl kom ut att de skulle bli det andra bandet som skulle få sitt eget spel i GH serien (det första var Aerosmith men det spelet var skit) så var det ett måste för mig att skaffa mig spelet. Inte nog med att du känner igen alla låtar och att de är skitroliga att spela utan du spelar som bandet. Ja i spelet uppträder en datoranimerad version av bandet inför en fejkpublik. Är det mer? Ja, förutom Metallica låtarna så har du ungefär 20 fler låtar som kommer från band och artister som Metallica själva har valt ut som bland annat Judas Priest, Diamond Head, Suicidal Tendencies, Slayer, Foo fighters m.m. Sedan uppträder också Lemmy från Motörhead samt King Diamond från Mercyful Fate i spelet. Artister med band som också skulle kunna få ett eget litet mini spel i serien. Mina personliga favoriter i spelet när det gäller att spela låtarna är All Nightmare Long, The Mercyful Fate Medley, Whiplash och Disposable Heroes. Saknar dock ett par låtar i spelet bl.a Ride The Lightning, ...And Justice For All och St. Anger. Så helt klart det bästa spelet i den döda serien.

Sämsta spelet då? Ja både Aerosmith och Van Halen har haft egna spel som var horribla och det mer pop vänliga Band Hero kändes lite onödigt men priset tar ändå Guitar Hero: World Tour. Spelet har usel grafik, väldigt bred men dålig låtlista och det gör det inte bättre av att trummorna som kommer till om du köper band paketet går sönder efter någon månad. rent ut sagt ett för jävligt spel som vi kunde ha varit utan.

Så Guitar Hero vi tackar dig och önskar dig R.I.P. Vi kommer att sakna dig (kanske, då Rock Band är fortfarande vid liv :P)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0