Halvtid

Tänk att 2011 redan har nått halvvägspunkten. Det kändes som om man firade nyår förra veckan. Nåja detta får mig att tänka på vad i hårdrocksväg som har varit bra eller dåligt hitintills. Låt osss minnas tillbaka det senaste halvårets hårdrocksögonblick.

De bra sakerna:
Detta halvår har gett oss en massa bra skivsläpp. Särskilt från svenska artister som Hammerfall, In Flames, Amon Amarth och Arch Enemy. Det bara bekräftar att vi kan göra riktigt grym musik i vårt avlånga land. Självklart har flera utländska band gjort några sjysta släpp också som Symphony X, Saxon och Stormwarrior.

Som vanligt så har festival scenen varit fantastisk i år. bl.a har vi bjudits på återförening av System of A Down i Metaltown, Judas Priests sista världsturne och Ozzys röj i Sweden Rock. Men bäst var nog helgen mellan 1-3 Juli då Ullevi först fick besök av Iron Maiden (med Graveyard och Sabaton som förband) och sedan av The Big 4. Kanske den bästa musikhelgen Göteborg någonsin har varit med om.

De dåliga sakerna:
Tyvärr har det ju hänt en del dåliga saker under året också. Som att K.K. Downing lämnade Judas priest strax innan bandet skulle påbörja sin sista världsturne, Att Gary Moore, en utav de största gitarristerna genom alla tider, avled i början av detta år 58 år gammal.

Men det har också varit skivsläpp som har varit under förväntan som Stratovarius's "Elysium", Children of Bodom's "Relentless, Reckless, Forever" och Devildriver's "Beast".

Förväntningar inför nästa halvår:
Mina förväntningar inför det avslutande halvåret i 2011 är höga. Vi väntar flera stora skivsläpp från bland annat Megadeth, Anthrax, Five Finger Death Punch, Black Tide, Dream Theater, White Wizzard och många fler. Sedan ska jag kröna detta år med att gå på en Motörhead konsert i slutet av året.

Kommentera gärna om vad som har varit bäst och sämst hitills och vad ni längtar efter mest i nästa halvår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0