Recension: Infected



Album: Infected
Artist: Hammerfall
Releaseår: 2011
Skivbolag: Nuclear Blast Europe
Antal Låtar: 11
Längd: 51:18

1. Patient Zero
2. Bang Your Head (B.Y.H)
3. One More Time
4. The Outlaw
5. Send Me A Sign (Cover på Pokolgép - Hol Van A Szó)
6. Dia De Los Muertos
7. I Refuse
8. 666 - The Enemy Within
9. Immortalized
10. Let´s Get It On
11. Redemption

Då var de tillbaka. Sveriges största Heavy Metal band Hammerfall är här med sitt åttonde album i ordningen. Ett album som enligt bandet är helt annorlunda jämfört med vad de har gjort tidigare. Låt oss ta reda på om det de säger är sant.

Vi börjar med omslaget som redan där visar förändring. Vanligtvis brukar Hammerfalls albumomslag prydas av en medeltida miljö och deras maskot Hector men i Infected har vi istället ett mörkt omslag där en hand försöker nå efter hjälp. Hammerfall söker dock ingen hjälp utan förnyelse.

Jag har gått mellan höga förväntningar, förtvivlan och galenskap inför albumet då jag inte visste hur det skulle låta. Jag kollade på några andra recensioner på albumet och alla sa samma sak. Hammerfall förändrar sin musik tillräckligt för att det ska låta nytt och fräscht men inte tillräckligt nog för att det ska bli en fullständig musikrevolution. Patient Zero öppnar albumet med en seg start men som sedan urartar till något som inte är likt Hammerfall. Jag vill inte säga att det är dåligt men det är inte något som jag skulle förknippa med bandet. Efter det trodde jag att albumet skulle fortsätta i den stilen men det motbevisades med nästa spår, Bang Your Head. Den låten är typiskt Hammerfall med ett snabbt riff och en refräng som sitter. Singeln One More Time kommer härnäst. One More Time kanske inte har den bästa låt konstruktionen men den sitter fast lika mycket som en fästing på en hund fast tillskillnad från fästingen vill man ha låten kvar på sig. Skulle nästan kunna säga att det är omöjligt att inte komma ihåg någon del från låten. The Outlaw ger inget större intryck på mig men låten är stabil och bra. I alla Hammerfall album finns det, Tyvärr, en ballad och Infected ör inget undantag. Send Me A Sign är inte bara tråkig och intetsägande utan också en cover. Det kanske lovar gott dock då bandet inte har skrivit en egen ballad. Vi kanske slipper balladen i nästa album om ändringen går mot det hållet. Nästkommande två spår är stabila och härliga. 666 - The Enemy Within är den låten som definitivt visar vad Hammerfall kan. Växlingen mellan fart och struktur är bara för härlig. Sedan att djävulens nummer är med visar absolut att Hammerfall har lämnat medeltiden bakom sig och går framåt mot en ny och mörkare tidsålder. Immortalized är lite progresiv och svår att få grepp om medans Let's Get It On är raka motsatsen då den är enkel och medryckande. Sista låten Redemption är en riktigt mäktig låt som kräver sin tid för att smälta i ens sinne men när den väl har sjunkit in så förstår man att den är riktigt bra. En riktigt bra avslutning på ett bra album.

Totalt Intryck:
Precis som alla andra recensioner säger är Infected ett annat sound än vad vi är vana vid att höra Hammerfall men så mycket förändring i själva musiken är det egentligen inte. De största förändringarna finns i omslaget och i texterna. Hammerfall utvecklas i en bra riktning och det lovar väldigt gott inför framtida album. Dock finns det brister i Infected och det är inte det starkaste Hammerfall har gett oss men det är ett bra album som levereras.

Bästa Låt:
666 - The Enemy Within. Den är bara för härlig att lyssna på. Äkta Hammerfall godis.

Betyg: 8/10 Outlaws

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0