Testament - Dark Roots of Earth

 
Artist: Testament
Album: Dark Roots of Earth
Releaseår: 2012
Skivbolag: Nuclear Blast
Antal Låtar: 12
Längd: 1:03:55
Medlemmar:
Greg Christian - Bas
Alex Skolnick - Gitarr
Eric Peterson - Gitarr
Chuck Billy - Sång
(om ni undrar var trummisen är så är det så att Testament för nuvarande inte har en permanent trummis. Trummorna i skivan spelades in av Gene Hoglan (Dethklok) och Chris Adler (Lamb of God))
 
1. Rise Up
2. Native Blood
3. Dark Roots of Earth
4. True American Hate
5. A Day In The Death
6. Cold Embrace
7. Man Kills Mankind
8. Throne of Thorns
9. Last Stand For Independence
10. Dragon Attack
11. Animal Magnetism
12. Powerslave ( Cover. Original av Iron Maiden)
 
Det kom som lite från ingenstans. Efter nio långa år släppte ett utav tidernas största Thrashmetal band, Testament, sitt nya album The Formation of Damnation. Och vilket album det var. Full fart från början till slut och intensiteten verkade ändlös. Ett album som var ett utav 2008 års bästa. Nu har det gått fyra år och Testament är redo att släppa lös ännu en attack mot hårdrocksälskare världen över. Denna gång heter alstret Dark Roots of Earth.
 
Precis som föregångaren har Dark Roots of Earth flertalet starka, kraftfulla men framför allt snabba låtar i arsenalen. Men det som skiljer de senaste två albumen åt är att Dark Roots of The Earth har en större variation av låtar. Det är inte bara låtar som osar adrenalin. Vi har lite mer finstämda låtar som Cold Embrace, lite mer tunggung i titelspåret och någon sorts kinesiskt beat i Dragon Attack (Ja, jag vet att det låter konstigt men lyssna själva så får ni se.). I texterna visar dessutom Chuck Belly verkligen att han är stolt över sitt inhemska kulturarv (Chucks släkt härstammar från Pomo indianerna). Det märks redan på titlarna Native Blood, True American Hate och Man Kills Mankind. Väldigt intressant.
 
Förutom låtarna om Indianernas (förlåt, de amerikanska urinvånarna) kamp mot förtrycket som är mot dem imponerar även låtarna Last Stand For Independence, Rise Up, titelspåret och covern av Iron Maidens Powerslave. Ja, jag gillar det Testament har gjort med denna klassiker. Bandet har gett låten lite mer fart, styrka och pondus. Även om det inte slår originalet är denna cover så nära perfekt som en cover kan bli. Men bara för att jag har rabblat upp vilka låtar som står ut i mängden betyder det inte att du ska hoppa över resten av materialet. Dark Roots of Earth har en jämnhet som är svårmatchad och en helhet som känns solid. Med andra ord så finns det inte mycket att klaga på om albumet som helhet.
 
Totalt Intryck:
Jag tyckte att The Formation of Damnation var bra men Dark Roots of Earth är banne mig ännu lite bättre. Bandet har lyckats krama ur all sin skicklighet och rutin och gjort ett fin fint album av världsklass. Det är väldigt svårt att hitta några direkta svagheter när bandet dundrar på som bäst. Jag börjar nästan fundera på att utöka den där "Thrashens Big 4" till ett Big 5 om bandet fortsätter på denna väg.
 
Bästa Låt: Last Stand For Independence
 
Betyg: 9,5/10 Cold Embraces

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0