Recension: Sounds Like Hell, Looks Like HeavenArtist: Mustasch
Album: Sounds Like Hell, Looks Like Heaven
Releaseår: 2012
Skivbolag: Sony/Gain
Antal Låtar: 10
Längd: 35:19
Medlemmar:
Ralf Gyllenhammar - Sång, Gitarr
David Johannesson - Gitarr
Mats Stam Johansson - Bas
(osäker med trummisen då Dannie McKnezie lämnade bandet i slutet av 2011. Troligt att han var med och spelade in skivan innan den släpptes.)

1. Speed Metal
2. The Challenger
3. It's Never Too Late
4. Cold Heart Mother Son
5. Morning Star
6. Dead Again
7. Your Father Must Be Proud of You
8. Destroyed By Destruction
9. I Don't Hate You
10. Northern Link

Mycket i skolan just nu men inte ens plugget kan stoppa mig från att lyssna på nya skivan från Mustasch och skriva en recension om den. Let's do it!!!

Det första man ska ta i åtanke med Sounds Like Hell, Looks Like Heaven är att det är det album av Mustasch som har tagit längst tid, eller rättare sagt tiden mellan detta album och förra är det längsta. Vanligtvis är det ett eller två år mellan albumen men nu var det tre år sedan senaste fullängdaren (då är The New Sound of The True Best ej inräknat). Därför hade jag lite högre förväntningar än inför tidigare album från bandet.

Som vanligt visar Mustasch en grymm förmåga av att både vara jämn med klassen på låtarna och mångsidig när det gäller hur låtarna låter. Till exempel har vi finstämda Morning Star men också Snabba Speed Metal (passande titel va?) och gungiga singeln The Challenger. Överhuvudtaget finns det knappt någon låt som viker ned sig med undantaget Northern Link som är Trafik rapporter (med reklam för Mustasch förstås). Jag måste också ge en enolge till grabbarna för att ha kommit på titlarna som är riktigt inovativa och grymma. Destroyed By Destruction kan redan nu vara årets häftigaste låttitel. Låten i sig är go som en göteborgare.

Detta album kunde ha varit en lätt 9-10 poängare om det nu inte var så att albumet var så fruktansvärt kort. 35 minuter är inte tillräckligt för ett så bra band som Mustasch. Det ger mig visserligen tid att lyssna på albumet fler gånger men som sagt, ett kort album är inget perfekt album, oavsett låtskatten i det albumet.

Totalt intryck: Hade det inte varit för albumets längd hade jag redan nu sagt att detta album kommer att konkurera om att vara årets album. Låtmaterialet är mycket bra och ett stor steg frammåt jämfört med bandet förra släpp. Att den kommer att vara med i 2012 års årslista är självskrivet men någon låt till hade definitivt inte skadat.

Bästa Låt: Dött lopp mellan Speed Metal och The Challenger

Betyg: 8/10 Morning Stars

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0