Most Wanted: September 2011

Äntligen drar höstsäsongen igång och vi väntar flera grymma släpp. Låt oss ta en titt på september månads guldklimpar.

Dream Theater - A Dramatic Turn of Events

Ny trummis men samma sound. Trots att bandets välkända plåtslagare Mike Portnoy har lämnat så känns det nästan som om DT är mycket hetare än på länge. Kan det komma en kort låt för ovanlighetens skull?

Anthrax - Worship Music

När vad det senast Anthrax släppte ett album? 8 år sedan. Då är detta album mer än efterlängtat. Hoppas på väldigt mycket thrash nu när orginal uppsättningen är där igen.

Opeth - Heritage

Har aldrig riktigt lyssnat på Opeth så det ska bli kul att höra dem. Sedan har ju svensk musik i år varit grym så de fortsätter nog traditionen.

Dead By April - Incomparable

Väldigt nyfiken om Dead By April kommer att hamna Takida hålet eller om de reser sig ur celebricitet askan och vågar stå på sig. Tror nog mer på alternativ nr 1.

Van Canto - Break The Silence

Power A Capella må va udda men när Van Canto gör det så är det inget som slår dem. Lite oroad dock då det bara var ett år sedan senaste albumet.

Nightrage - Insidious

Super bandet med inslag från alla Europas hörn släpper nytt. Kan de toppa 2009 års succealbum Wearing A Martyr's Crown?

White Wizzard - Flying Tigers

Upptäckte bandet förra året och blev väldigt nöjd med vad jag hörde. har väldigt höga förväntningar inför nästa platta.

Machine Head - Unto The Locust

Machine Head imponerar mer för varje platta. Kan de höja sig ännu ett snäpp med Unto The Locust. Förresten så innehåller albumet inte en enda låt under 6 minuter.

Mastodon - The Hunter

På tal om band som höjer sig för varje ny skiva, Mastodon är starka och kommer alltid med ett helt nytt sound när ett nytt album nalkas. Ska bli härligt att ta reda på vad de gör denna gång.

Recension: Post MortemArtist: Black Tide
Album: Post Mortem
Releaseår: 2011
Skivbolag: Interscope
Låtar: 10
Längd: 42:56
Medlemmar:
Gabriel Garcia - Sång och Gitarr
Austin "Panix" Diaz - Gitarr
Zachary Sandler - Bas
Steven Spence - Trummor

1. Ashes (med Matthew Tuck)
2. Bury Me
3. Let It Out
4. Honest Eyes
5. That Fire
6. Fight Til' The Bitter End
7. Take It Easy
8. Lost In The Sound
9. Walking Dead Man
10. Into The Sky

2008 kom ett album som fullständigt chockade mig och gav mig ett helt nytt band med ett unikt sound. Albumet var Light From Above och bandet var Black Tide. Förutom att albumet var fruktansvärt bra så slogs jag av att bandet var väldigt ungt (sångaren var 15 år vid den tiden) och att bandet kom från Interscope records (som har bl.a Lady Gaga, Eminem och Blink 182) ett bolag som inte förknippas med hårdrock. 3 år har gått sedan debuten så inför deras andra album så ställer jag mig dessa frågor. Har bandet mognat? Har de gjort deras musik mer mainstream? Har puberteten slagit till sångaren?

Ashes öppnar albumet med gästinslag från Matthew Tuck (från Bullet For My Valentine). Man märker att Tuck har varit med här för jag märker influenser från BFMV. Gillar jag det? Nja lite både och. Låten är bra men det känns som om det inte är riktigt Black Tide jag vet inte men det är en helt godkänd öppning på plattan. Sedan kommer den första singeln, Bury Me (en av 4 singlar bandet har släppt inför Post Mortem). Under det år som låten har varit ute så har den växt inom mig men jag känner fortfarande att det saknas en riktig fart här. Dock visar de mycket deras gitarrfärdigheter som vi fick höra mycket av i debutplattan. Tredje spåret är Let It Out, den första utav flertalet ballader i albumet. Jag är inget fan av ballader men jag giller den här låten faktiskt mycket på grund av att den är vacker och den har något stort inom sig. Oväntat men bra. Honest Eyes släpptes som digital singel samtidigt som Bury Me och fortsätter albumet. Men denna låt har jag aldrig gillat. Låten är väldigt mycket mainstream även om melodin är hyfsad men det är texten som verkligen förstör låten. Gillar inte sådan text. Från en singel till en annan, nämligen den senaste , That Fire. Efter ett litet akustiskt intro skriker Garcia igång låten. That Fire är helt klart den mest unika låten i Post Mortem och kanske den låten som visar bandets kvalite mest. Egentligen den enda låten i plattan som jag skulle kunna tänka mig finnas i debutplattan som släpptes för tre år sedan. Andra halvan av plattan blir sedan en lång pina. Fight Til' The Bitter End, Take It Easy och Lost In The Sound kan alla sammanfattas med två ord. Halvdann låt. Singel nr. 3, Walking Dead Man följer efter. En bra text men melodin är alldeles för seg. Skulle definitivt vara mer passande med en äkta Thrash Metal fart. Into The Sky som avslutar albumet gör mig bara förbannad. Akustisk musik och piss text. Snacka om utfyllnads material. Sådant vill jag inte höra från det bandet.

Totalt Intryck:
Jag hade faktiskt låga förväntningar efter vad jag har hört vad bandet har sagt om albumet. Första halvan är helt klart väldigt bra och visar vad bandet kan. Tyvärr är den andra halvan så dålig så att den drar albumet neråt fullständigt. Sedan saknar jag en riktig fart låt som t.ex Shockwave från förra albumet. Bandet har helt klart mognat men när det gäller det musikaliska förväntar jag mig mycket mer från dem.

Bästa Låt:
That Fire. Unik låt som har en bra refräng som sätter sig, visar bandets kapacitet och ett ganska coolt akustiskt intro. Enda låten i plattan som jag skulle kunna föreställa mig i deras förra album.

Betyg: 6,5/10 Walking Dead Men

Black Sabbath återförenas!!!!!

Mellan två lektioner öppnade jag upp datorn idag och gick in på rocknytts sida och såg på senaste aktiviteter något våldigt mystiskt men väldigt bra. Dock var jag osäker på det så jag sökte vidare på nätet och jag har fått det bekräftat.

DET BLIR EN ÅTERFÖRENING AV BLACK SABBATH!!!!!!!!!!!

Bandet som i princip skapade den moderna hårdrocken bestämde det tydligen i början av Augusti och har börjat spela tillsammans i en hemlig replokal. De har tydligen bekräftat nyheten och de har också sagt att de jobbar på ett nytt album och en världsturne.

Jag blev fullständigt chockad när jag hörde det men jag blev faktiskt väldigt glad. Även om det är mycket jag har kvar att upptäcka om bandet så vet jag deras historia och de flesta av deras låtar (mest då i Ozzy eran) och det är ett fruktansvärt bra band som gör comeback. Jag trodde aldrig att det skulle hända med tanke på Ozzys relation med resten av bandet men det har faktiskt snackats om en återförening från flera håll sedan Dio avled för 1,5 år sedan.

Hur tror jag att det kommer att låta då? Det blir nog ingen ny Paranoid eller Heaven & Hell men det kommer säkert att kunna konkurrera med andra nysläpp från de stora banden i musikbranschen.

Skolstart och uppdatering

Ja idag började skolan för mig vilket betyder att min fritid kortas av drastiskt vilket ger mindre tid att skriva på bloggen.

När det gäller nya recensioner så är jag allt annat än sugen på att skriva fler recensioner på band som för mig är helt okända eller halvdåliga. Jag kommer att fortfarande göra sådana recensioner men de kommer inte att komma så ofta. En ny recension kommer senare i veckan då troligen på nya släppet av Black Tide som släpps idag. Har inte kommit upp på Spotify än men jag hittar väl ett annat sätt annars att lyssna på det.

Rock Band DLC 8/23 och 8/30: Incubus och RHCP

Dags för veckans Rock Band DLC och denna vecka presenterades både nästa veckas och nästkommande veckas DLC. Så nästa vecka blir det bara recension av de som kommer den 23 Augusti. Här kommer dem.

8/23:

Incubus - Adolescents
Incubus - Pardon Me X
Incubus - Wish You Were Here

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

Bara tre låtar! Nä det är jag inte nöjd med och det hjälper inte att bandet med låtarna är Incubus. väldigt tråkig vecka tyvärr.

Värmetermometer: 1/5

8/30

Red Hot Chili Peppers låtar:

By The Way
Californication X
Look Around
Monarchy of Roses
Otherside X
Parallel Universe
Scar Tissue
The Adventures of Rain Dance Maggie

Äntligen ett matigt paket. RHCP är ett band som alltid är interesanta och roliga att spela. Även om det är väldigt få låtar jag känner igen så är jag säker på att detta paket blir en hit.

Värmetermometer: 4/5

Century Media bojkottar Spotify

Tidigare denna månad förlorade jag över 40 låtar på min största Spotify spellista (som du för övrigt hittar här) och jag fattade inte ett skit av vad som hände. Bland annat förlorade jag låtar från Iwrestledabearonce, Arch Enemy, Firewind, The Haunted och Wolf.

Jag fick nu i veckan veta att skivbolaget Century Media har valt att bojkotta den svenska musiktjänsten.

Varför? Från vad jag förstod vid deras pressmeddelande så tog de bort låtarna för att de tycker att Spotify som det är nu inte är bra nog. De säger att där tjänsten har lanserats har samtidigt försäljningen av skivor tappat också vilket gör att de inte tjänar tillräckligt med pengar.

Jag kan helt klart förstå deras oro. Spotify gör att folk köper mindre skivor och att det blir mindre pengar till band och skivbolag men jag tycker att man ska komma ihåg att Spotify gör också att man upptäcker ny musik lättare vilket kan ge en större fanskara till ett band. Hårdrocksfolket är också de mest lojala utav skivköparna så om man hittar någon ny favorit så är det oftast att man vill skaffa det nya albumet.

Denna bojkottning kom ganska överraskande då Spotify har lanserats i USA nu men jag lider inte så mycket pin. Jag tror att Spotify kommer att förbättra sig och att Century Media väljer att släppa sina band in i tjänsten igen så småningen om. Medans jag väntar så har jag ju ändå över 1300 låtar till att lyssna på :P

Back from Turkey

Varit på en två veckor lång och skön semester i Turkiet. mycket bättre än kalla, mörka Sverige. Ska börja lyssna på ny musik igen och ska försöka fixa någon recension den kommande veckan. ska bara komma i fas först.

syns snart

Sharkruisher

Artist Tips: Van CantoFinns det någon mer annorluna genre i hårdrockens värld än power a capella? Tror inte det men vill man fördjupa sig i genren så ska man kolla in tyska Van Canto först. Bandet grundades 2006 och består av fem sångare och en trummis. Eftersom de gör power a capella så används inga instrument (förutom trummor). Alla gitarr, bas och keyboard ljud görs av sångarna med en teknik som kallas "rakkatakka".

Van Canto består av huvudsångarna Sly och Inga Scharf, "rakkatakka" sångarna Ross Thompson och Stefan Schmidt (gör även gitarrsolon), bassångaren Ingo Sterzinger och trummisen Bastian Emig.

Samma år som de grundades släppte bandet sin debut A Storm to Come. Senare kom också albumen Hero och Tribe of Force. Senare i år planerar bandet att släppa sitt fjärde album Break The Silence.

Nu tänker ni säkert att det låter som skit när riktiga gitarrer och baser saknas men det gör faktiskt inte det. "Rakkatakka" sångarna gör sig väldigt bra i låtarna och killen som gör gitarrsolona, Stefan Schmidt, gör det så bra så att man knappt märker att det kommer från en människas mun och inte ett instrument med hals och strängar. Även om de gör flera covers i sina plattor (t.ex 5 st i Hero och 3 i den kommande plattan) men de är väldigt bra på att skriva låtar också. Sedan ska jag också säga att deras covers är inte dåliga.

Musiktips:
Senaste plattan Tribe of Force är en godbit, särskilt låten Lost Forever. Sedan ska ni lyssna på resterande album också förstås. Lyssna gärna på deras cover på Metallica's Battery. Minst sagt speciell :P

http://www.vancanto.de/
http://www.myspace.com/vancanto

Most Wanted: Augusti 2011

Sista månaden innan hösten (som brukar vara en tid med massvis med skivsläpp). låt oss kolla vad vi ska hålla kikaren mot i Augusti.

Chimaira - The Age of Hell

Band som jag vet är bra men inte riktigt har fördjupat mig i dem. Ska definitivt göra det med denna nya platta dock.

Edguy - Age of the Joker

Powermetal tar jag alla dar i veckan så när en utav de mest rutinerade banden i genren ska släppa nytt så kan man vara så säker på att jag kommer att lyssna på albumet så fort det går.

RSS 2.0