Big 4 Recension Del 1: AnthraxBand: Anthrax
Speltid: Ca 40-45 Min
Plats: Ullevi, Göteborg
Publik: Ca 15 000 pers
Medlemmar:
Joey Belladonna. Sång
Charlie Benante. Trummor
Frank Bello. Bas
Rob Caggiano. Gitarr
Andreas Kisser. Gitarr (Vikarie för pappalediga Scott "Not" Ian)
Spellista:
Caught In A Mosh
Madhouse
Antisocial
Indians
Fight'em 'Til You Can't
Only
I Am The Law

Innan jag börjar denna recension vill jag bara säga att ni ska ta den med en stor nypa salt då jag missa de dem live och fick se spelningen på SVT Play i efterhand. Vill ni ha en recension som var där och kollade på dem live så kolla in något annat ställe.

Anthrax öppnade The Big 4. Deras historia består mer av att den amerikanska regeringen ville byta deras namn (Anthrax = Mjältbrand) än om deras musik. Men man kan ändåså konstatera att de har haft en framgångsrik karriär.

Spelningen öppnades med deras superhit Caught In A Mosh. Ett bra sätt att öppna tillställningen för de Ca 15 00 åskådarna (ungefär en tredjedel av de sålda biljetterna). Här får man direkt se vad vikarien Andreas Kisser, från bl.a Sepultura, kan. Madhouse fortsätter sedan där Joey försöker få publiken att sjunga´med. Ett helhjärtat försök som ger en halvstark effekt. Härnäst öppnar Andreas med intro riffet till Trust låten Antisocial medans Joey får igång publiken. Lite tråkigt förstås att de kör en cover men det visar också hur mycket material de egentligen har. Krigsdansen i publiken drar igång efter det med låten Indians. En riktigt bra live låt och en utav få gånger som publiken verkligen var med på noterna. Till den punkten har bandet bara kört musik från den äldre eran men sedan kör de en låt från det kommande albumet. Fight'em 'Til You Can't är en äkta Anthrax låt som lät fruktansvärt bra live. ger verkligen mer smak inför det nya släppet. En annan överaskning i setlisten är Only, en låt som jag faktiskt inte har hört tidigare men som hade sina ljusa punkter. Avslutningen fick serietidnings låten I Am The Law ta hand om. En perfekt avslutning på en grym öppning på The Big 4

Totalt Intryck
Från min dator kändes det som om Anthrax var överraskande grymma. Bandet visade fullt engagemang och setlisten var grym. Andreas Kisser gjorde också ett starkt jobb som vikarie. Tyvärr var spelningen ganska kort och Anthrax kändes ändåså mer som ett förband.

Bästa Låtar
Indians och nya låten Fight'em 'Til You Can't

Betyg: Blir inget eftersom jag bara ger betyg på band som jag faktiskt såg live.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0