Most Wanted: December 2011

Först ut, förlåt för att det inte blev någon Most Wanted förra månaden. Hade mycket att göra vid den tidpunkten. Ska, förhoppningsvis, inte hända igen. Här kommer det jag ser fram emot i nästa månad.

Korn - The Path of Totality

Snaste släppet, Oildale, var en riktig besvikelse men det känns som om Korn är tillbaka på allvar nu när man samarbetar med dubstep band som Noisia, Skrillex m.m. Kan bli det bästa från bandet sedan See You On The Other Side.

Julen

kommentar överflödig

Är det bara jag eller?

Jag har lyssnat på Nightwishs första singel från Imaeginarum, Storytime, den senaste tiden men jag får hela tiden känslan att versen är snodd från... ABBA. Ta en lyssning på låten. Är inte versen väldigt lik versen på ABBA låten S.O.S? Kan vara en slump men det stärker inte låtens aktier precis. Annars är det väl en bra nightwish låt antar jag. Men jag vill inte höra mer ABBA liknelser i den kommande plattan.

Rock Band DLC 11/29: Roadrunner Records Paket + Starship

Roadrunner Records Pack 02:
Dream Theater - On The Backs of Angels X
Opeth - Ghost of Perdition
Trivium - In Waves

Singel:
Starship - We Built This City

Pro Gitarr/Bas uppgradering:
Jane's Addiction - Jane Says

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

Skönt med lite härlig metal och äntligen kommer DT med Keyboard. Inget överraskande val att de valde On The Backs of Angels men det är en bra låt så det ska bli roligt att spela den. Annars är Roadrunner paketet bra (särskilt att låten från Opeth inte är från deras senaste album) men det förra Roadrunner paketet hade 6 låtar. Lite mer hade definitivt inte skadat. We Built This City är ännu en klassiker som är nästan självklar för Rock Band.

Värmetermometer: 3,5/5

Veckans DLC

Även om Nickelback paketet övarraskade lite positivt har jag fortfarande svårt för dem. Mycket rock men mycket tråkiga charts. Förhoppningsvis är det det sista vi får se från dem på ett bra tag... i Rock Band i alla fall.

Bästa Låt: Animals

Betyg: 4,5/10 Somedays

Topplista: Top 5 Black Sabbath Låtar (Ozzy eran)

Förra fredagen bekräftades de tidiga ryktena. Black Sabbath återförenades med originaluppsätningen och kommer att gå ut på en världsturne (Stockholm Stadion 25 maj och Malmö Stadion 2 Juni) och släppa ett album under 2012. Det ska jag fira med en topplista på de bästa originaluppsätningen av bandet har kommit med, hittills.

5. N.I.B - Black Sabbath

En ganska så soft låt som ändå behåller det som gör Black Sabbath helt unika. Låten innehåller flera olika moment som gör att man inte tröttna på låten trots längden.

4. War Pigs - Paranoid

En låt som skulle kunna ha handlat om George W Bush men eftersom låten kom 30 år innan han blev president handlar den om... äsch jag vet inte vem som var USA's president då. Skit samma, bra text med den typiska tempo skiftandet som bara Sabbath kan göra.

3. Paranoid - Paranoid

Den absolut enklaste låten som finns. Riff, vers, gitarrsolo. Mer behövs inte. Det som känns ännu mer sjukt med denna låt är att bandet behövde utfyllnads material inför plattan... och så skapade man det här! Helt sjukt.

2. Children of The Grave - Master of Reality

Denna låt har ett så härligt gung så att jag skulle vilja sätta mig i närmaste gungstol så att jag får uppleva det hela tiden. Uppbygnaden är perfekt och gitarrarbetet, inklusive solot, är något utav det bästa som Sabbath har gjort (och Iommi har gjort enormt mycket bra med sin gura).

1. Iron Man - Paranoid

Låten som startade det vi idag kallar hårdrock. Riffet är klockren, texten är helt fantastisk och varenda medlem drar ett riktigt stort strå i stacken. Man följer med i gunget för att sedan bli slungad in i ett galet gitarr solo, tillbaka till gunget och som grädde på moset, en helt sjukt bra build up som nästan aldrig tar slut. Helt klart en super topp i en utav de absolut bästa albumen som någonsin har skapats.

Rock Band DLC 11/22: Nickelback

Förlåt för att jag har varit inaktiv den senaste veckan. Har varit mycket med skolan. Nåja här kommer nästa veckas Rock Band DLC.

Nickelback - Animals
Nickelback - How You Remind Me X
Nickelback - If Today Was Your Last Day
Nickelback - Someday
Nickelback - This Means War

Pro Gitarr/Bas uppgraderingar:
Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge
Red Hot Chili Peppers - By The Way
Red Hot Chili Peppers - The Adventures of Rain Dance Maggie

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

Det finns få låtar som jag verkligen gillar med Nickelback och två utav dem har vi redan i biblioteket (Burn It To The Ground och Rockstar). Detta paket innehåller fyra låtar som är helt okända för mig och en låt som är sönderspelad på radion (How You Remind Me). Nja, blir med all sannolikhet flopp. Roligt också med Pro uppgraderingar men det hade varit bättre med lite variation och inte bara RHCP.

Värmetermometer: 2/5

Veckans DLC

Stevie Wonder må vara blind men den mannen kan skapa ganska så sjyst musik. Catchiga låtar som är väldigt roliga att spela. En bra utmaning för alla instrumenten.

Bästa Låt: I Wish

Betyg: 8,5/10 Superstitions

Recension: The Lost ChildrenArtist: Disturbed
Album: The Lost Children
Releaseår: 2011
Skivbolag: Reprise
Antal Låtar: 16
Längd: 60:59
Medlemmar:
David Draiman - Sång
Dan Donegan - Gitarr
John Moyer - Bas
Steve Kmak - Bas
Mike Wengren - Trummor

1. Hell
2. A Welcome Burden
3. This Moment
4. Old Friend
5. Monster
6. Run
7. Leave It Alone
8. Two Worlds
9. God of The Mind
10. Sickened
11. Mine
12. Parasite
13. Dehumanized
14. 3
15. Midlife Crisis (Faith No More Cover)
16. Living After Midnight (Judas Priest Cover)

Som vi vet sedan tidigare i år har Disturbed bestämt sig för att splittras i en obestämd tid för att lösa diverse problem. För att vi fans inte ska sakna dem allt för mycket har bandet nu släppt The Lost Children, ett album som innehåller låtar som har funnits på "B-sidorna" av deras studio album. Med andra ord, låtar som inte platsade i något studio album utan fick vara med i bonus varianter av albumet istället. Få se om dessa låtar förtjänade att vara bänknötare.

Det är ingen snack om saken att jag sänker mina förväntningar inför detta album men jag hade ändåså rätt så höga förväntningar på The Lost Children då jag vet vad Disturbed kan.

Bandet öppnar starkt med singeln Hell och sedan fortsätter det i samma takt. Med tanke på mängden låtar trodde jag inte att vi skulle få samma jämnhet som vi är vana att få men jag hade enormt mycket fel. Även om jag saknar den där riktiga super toppen finns det inte en enda dålig låt på albumet. Man märker också av influenserna i från de album man redan har släppt bland annat märks det att A Welcome Burden kommer från The Sickness, Run från Indestructable, Leave It Alone från Asylum och Sickened från Ten Thousand Fists. En bra samling av varierade grymma låtar.

Det enda som gör mig någorlunda sur är de sista två låtarna som är covers. Disturbed kan helt klart göra covers (se Land of Confusion) men på senare tid har det inte riktigt funkat. Asylum bjöd på en cover av U2's ISHFWLF (I Still Haven't Found What I'm Looking For) och den var urusel. Riktigt så dåliga är inte Midlife Crisis och Living After Midnight men de är inte några covers att hänga upp i julgranen. Midlife Crisis känns lite för likt originalet och lite halv dåligt genomarbetat. Den andra covern börjar med ett trumsolo. Dock är det Painkiller trumsolot. Vad ger det mig för reaktion? jag börjar skratta. Ja, det är sant, jag tycker att det blir så löjligt så jag kan bara skratta. De är inte så att de utför det dåligt utan det är så att det känns fullständigt fel att sätta ett Judas Priest solo i en annan Judas Priest låt. Resten av låten var ljummen.

Totalt Intryck:
Jag är tacksam för att alla dessa "B-låtar" fick vara med i ett album där de slipper sitta vid sidan och titta. Alla låtar har sin charm och det befäster Disturbed som en utav de absolut jämnaste och starkaste banden som finns ute idag. Förhoppningsvis är deras paus inte permanent för jag vill ha fler album av dem. Men detta får räcka så länge.

Bästa Låt:
Run. Låten påminner mig om en annan favorit från Indestrucible, Perfect Insanity. Ett sound som bara Disturbed kan skapa.

Betyg: 8,5/10 Parasites

Recension: Rebel MindArtist: Eumeria
Album: Rebel Mind
Releaseår: 2011
Skivbolag: Eget släpp
Antal Låtar: 9
Längd: 45:10
Medlemmar:
Jonny Tatum - Sång
Reece Fullwood - Gitarr
Kevin Bartlett - Trummor
Shawn Kascak - Bas
Bobby Williamson - Keyboard

1. Legion
2. Delusions
3. Rebel Mind
4. Father
5. Tides
6. The Key
7. Red Light Flies
8. Dreaming of Death
9. Secret Places

Vad ska man säga om Eumeria? Ett progresivt metal band som skapades av Bobby Williamson 2008 efter att han har lämnat bandet Outworld. Målet med Eumeria var att skapa musik som var unikt och spännande. Rebel Mind är deras debut, en debut som jag ska syna.

Precis som med Derdian, som jag recenserade tidigare detta år, upptäckte jag bandet tack vare att jag fick en vänskaps inbjudan av bandets YouTube konto. Jag kollade in deras videos lite snabbt och bestämmde mig snabbt för att lyssna på detta debut album.

Efter första genomlyssningen slog det mig ganska snabbt att Eumerias musik är fruktansvärt lik Dream Theaters stil. Även om båda banden är progresiva metal band så är det väldigt få som låter som pionjärerna i DT vilket gör Eumerias musik rolig, spännande men också igenkännbart. Vi har de flygande keyboard inslagen, de grymma melodierna och den där känslan av övernaturlighet som jag vill känna av sådan typ av musik.

Medlemmarna gör sig väldigt bra i bandet och visar sina kvaliteer flera gånger under plattan. Sedan märks det då och då att bandet inte har varit med varandra så länge då den riktiga tajtheten saknas men det är något som kommer att förbättras i sinom tid.

När det gäller låtmaterialet är det nästintill likadant som med Dream Theater. Vi har låtarna som etsar sig fast trots att de är över 6 minuter, balladerna som smälter in i bakgrunden och de riktigt långa episka låtarna... saknas. Ja den längsta låten är drygt 7 minuter så det är det enda som skiljer Eumeria och DT åt låt mässigt. Är det en nackdel då? Egentligen inte. Jag tror att det krävs erfarenhet för att skapa låtar över 10 minuter som man kan hänga med på och ha orken att få lyssnaren att fortsätta lyssna så jag kommer nog inte förvänta mig sådana låtar av detta band förens vid tredje albumet eller så.

Totalt Intryck:
Jag får tacka bandets YouTube för att de ville bli min vän och för att ha introducerat sig själva för mig. Jag hoppas och tror att detta band kan bli väldigt stora och bli de välförtjänta efterträdarna av den progresiva metallens kungatron. Det krävs lite finslipning på soundet och lite bättre låtskriveri men melodierna finns och kvaliten kommer att bli bättre. Eumeria är definitivt ett band jag kommer att följa i framtiden.

Bästa låt:
Titelspåret Rebel Mind påminner mig väldigt mycket om de bästa låtarna av Dream Theater. Den sista skärpan saknas men det ger ändåså en riktigt jäkligt bra låt. Ett gött gung som blandas med sjysta solon och en bra refräng.

Betyg: 8/10 Tides

Rock Band DLC 11/8: Mega paket med Country

Chely Wright - Single White Female
Laura Bell Bundy - Giddy On Up
Reba McEntire - The Night The Lights Went Out In Georgia
Shania Twain - Party For Two (With Billy Currington)
Sugarland - Settlin'
Billy Currington - That's How Country Boys Roll
Darryl Worley - Awful, Beautiful Life
Gary Allan - Man of Me
George Straight - TWANG
Johnny Cash - Ring of Fire
Justin Moore - Backwoods
Darius Rucker - Alright
Dierks Bentley - Sideways
Keith Urban - Kiss a Girl
Lady Antebellum - Perfect Day
Luke Bryan - Rain Is a Good Thing
Merle Haggard - Mama Tried
Trace Adkins - Ride X
Dwight Yoakam - International Heartache
Jason Aldean - Crazy Town
Rascal Flatts - Summer Nights

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

FFFFUUUUUUUUUUUUUUU........ Vad är det med Harmonix och Country! Man har släppt två stycken country track packs på skiva och infört det ena som DLC. Nu gör man samma sak med det andra. Det är visserligen kul att man släpper 21 låtar på en vecka men allvarligt talat, hur många rock band spelare är riktiga country fans? Sedan är jag förbannad över att bara en utav de 21 låtarna har Pro Gitarr/Bas. Förhoppningsvis kompenserar Harmonix detta släpp med ett mega pack metal om någon månad eller två.

Värmetermometer: 1/5

Veckans DLC

Breaking Benjamin och Papa Roach på programmet. Alla fyra låtar är helt okej att lyssna på men de flesta var helt ointressanta att spela. Väldigt medelmåttigt men det finns värre paket.

Bästa Låt: Papa Roach - Forever

Betyg: 5/10 Breaths

RSS 2.0