Rock Band DLC 1/31: Sum 41 och Tears For Fears

Sum 41 - Fat Lip X
Sum 41 - Still Waiting
Tears For Fears - Head Over Heels

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

Äntligen kommer Sum 41 två största hits till rock band men jag har ingen som helst aning om vilka Tears For Fears är. Från av att titta på förhandsgranskningen verkar de vara ganska tråkiga. Även tråkigt att man fortsätter med enbart tre låtar per vecka.

Värmetermometer: 2,5/5

Veckans DLC

Nä, jag trodde att det räkte med Creedence Clearwater Revivals 12-pack som redan fanns i bilioteket men Harmonix vill släppa tre ytterligare låtar av bandet. Stort misstag. Riktigt ointeressanta låtar som får en att somna. Uselt.

Bästa Låt: Nä, finns ingen.

Betyg: 1,5/10 Lodis

Recension: 3Artist: Lillasyster
Album: 3
Releaseår: 2012
Skivbolag: Ninetone Records
Antal Låtar: 11
Längd: 40:57
Medlemmar:
Martin Westerstrand - Sång
Max Flövik - Gitarr
Daniel Cordero - Bas
Ian-Paolo Lire - Trummor

1. Total Panik
2. Vad Skulle Mamma Säga
3. Så Jävla Bra
4. Dra Åt Helvete
5. Lovisa II
6. Kilo Eterna
7. På lokal
8. Åttanoll
9. Gött Med Stryk
10. Orangemörk Norsk Sommarkväll
11. Motley Crew

Det var fan i mig på tiden att Lillasyster släppte ett nytt album. Det var tre år sedan senaste plattan och nästan ett år sedan första singeln, Så Jävla Bra, släpptes. Med andra ord, 3 är ett väldigt efterlängtat album för mig.

Lillasyster är, för mig, känt som bandet som alltid har ett skönt gung, unika texter och, framför allt, att de sjunger sin hårdrock på svenska. Det är väldigt få band som sjunger på svenska och gör riktigt grymm musik. Bara det får de en enorm eloge för.

Men är det samma sound i detta album som vi har hört i deras två tidigare? Tyvärr är fallet inte så. Visst finns attityden och gänget är tajta men det där gunget saknas och när den finns där är den inte lika berusande som den har varit i tidigare plattor. Detta betyder inte att albumet är dåligt men den har inte skärpan som deras tidigare alster har.

Även om skärpan saknas finns det ändå låtar som är verklligen värda att lyssna på. Motley Crew har ett riktigt skönt gung och bandet lcykas på något sätt få in Takida i texten. Bara det fick mig att skratta och sätta in låten på min största spellista. Total Panik har en bra fart och en utav de bättre refrängerna i albumet. Självklart är Gött Med Stryk och Dra Åt Helvete också bra inte bara för att de har grymma texter men också för musikaliteten. Men ingen utav låtarna når upp lika högt som t ex Berätta Det För Lina eller Tid För En Idiot. Sedan är även Vad Skulle Mamma Säga interessant då den låten gästas av Mustasch som även dem snart ska släppa nytt album. Dock hör jag inte tillräckligt av dem vilket i och för sig kan vara bra då det inte stör Lillasysters musik.

Totalt Intryck:
Mina förhoppningar krashlandade fullständigt. Visst finns attityden men inte gunget och de slagkraftiga refrängerna. Det hjälper inte ens att Mustasch finns med på ett spår. Det är inget katastrofalbum men det är långt under den nivå jag förväntar mig att Lillasyster ska vara på.

Bästa Låt: Dra Åt Helvete

Betyg: 5/10 Motley Crews

Recension: Dark AdrenalineArtist: Lacuna Coil
Album: Dark Adrenaline
Releaseår: 2012
Skivbolag: Century Media
Antal Låtar: 12
Längd: 45:12
Medlemmar:
Cristina Scabbia - Sång
Andrea Ferro - Sång
Marco Coti Zelati - Bas, Keyboard
Cristiano Mozzati - Trummor
Marco Biazzi - Gitarr
Cristiano Migliore - Gitarr

1. Trip The Darkness
2. Against You
3. Kill The Light
4. Give Me Something More
5. Upsidedown
6. End of Time
7. I Don't Believe In Tomorrow
8. Intoxicated
9. The Army Inside
10. Losing My Religion (Cover på R.E.M låt)
11. Fire
12. My Spirit

En utav Italiens största hårdrocksexporter är nu här med sin sjätte fullängdare och är samtidigt en utav de första banden att släppa nytt under 2012. Är det flipp eller flopp? Det ska vi se.

När det gäller förväntningarna inför detta album hade jag ganska låga förväntningar. Jag har hört en del från Lacuna Coil innan men ingen låt som de har gjort har riktigt imponerat på mig. Bandet är långt ifrån dåligt men de saknar den där tio poängaren.

Det jag gillar med Lacuna Coil är att de har en kvinlig sångerska, något som jag vill ha mer av i denna värld, men i Dark Adrenalin känns det oftast som att Scabbia får agera som andra sångerska efter Andrea Ferro (som är en snubbe, Andrea är ett manligt itialenskt namn, INTE kvinnligt). Inget ont om hans röst men det är faktiskt Scabbias röst jag tänker på när jag tänker på Lacuna Coil. Hon borde få mer utrymme.

Om man bortser från vem som sjunger vad är musiken faktiskt riktigt imponerande. Musiken har en hårdhet som gör att man vill lyssna mer men också en mer soft känsla som kanske tilltalar en större grupp av fans. Riffen sitter som en smäck och refrängerna spränger in i ditt huvud och stannar där. Enda klagomålet kan vara att låtarna är alldeles för korta men det hade jag egentligen förväntat mig från bandet. De är inte precis Dream Theater. Precis som deras tidigare material sknar jag fortfarande den där perfekta låten som får albumet att lyftas till de höga höjderna. De låtarna som står ut är  Trip The Darkness, Give Me Something More, Upsidedown och I Don't Believe In Tomorrow. I alla nämnda låtar får Scabbia bra med utrymme för sin kraftfulla stämma samtidigt som musikaliteten i låtarna är de mest unika i albumet. Tyvärr finns det ett par dalar också på denna bergskedja. Intoxicated har en väldigt konstig refräng, Kill The Light är någorlunda träkig och My spirit må vara väldigt spirituell och snygg men det är inte riktigt min typ av musik.

Sedan har vi den där covern på R.E.M's Losin My Religion. Här lyckas verkligen Lacuna Coil att göra den till sin egen låt och gör det väldigt bra dessutom. Det är helt rätt som de gör. Ska man göra en cover ska man gå fullt ut och inte välja ett band som är alldeles för lik en själv.  Bra jobb där.

Totalt intryck:
Jag hade låga förväntningar inför första lyssningen av Dark Adrenaline men jag måste erkänna att jag är imponerad. Bandet har gjort albumet väldigt proffsigt och unikt. Även om jag saknar en riktig fullpoängare får albumet mig att fortsätta följa italienarna (och italienskan).

Bästa Låt: Upsidedown

Betyg: 8/10 Intoxications

Ni missar väl inte...

Hårdrocksdokumentären "Hårdrockens Historia" (eller som den egentligen heter, Metal Evolution) i SVT 2 varje tisdag kl. 22:40. Serien är i elva delar och idag går den tredje delen i serien.

Dokumentären går in på vad som skapade hårdrocken, vad som fanns innan, vilka band som förändrade genren och alla dessaolika varianter av musikstilen. En perfekt serie för er som vill veta mer om hårdrockens bakgrund.

I första avsnittet snackades om det som fanns innan hårdrocken och banden som skapade hårdrocken. I förra avsnittet pratadedes om amerikansk hårdrock med bland andra Aerosmith, Kiss och Van Halen. Vad det kommer att pratas om idag har jag ingen aning om men jag vet att det kommer att bli höginteresant.

Och om ni har missat något avsnitt tror jag att gammla avsnitt finns på SVT Play.

Rock On!!!

Rock Band DLC 1/17: KoRn och The Edgar Winter Group

The Edgar Winter Group - Free Ride
The Edgar Winter Group - Frankenstein X
KoRn - Freak On A Leash
KoRn - Falling Away From Me

Notera att låtar med X har Pro Gitarr/Bas tillgängliga

Två låtar var från två helt olika artister. Edgar Winter Group har lite sydstats rock känsla som är ändå lite små svängigt och KoRn är väldigt mystiskt och oförutsägbart. Alla fyra låtar är riktigt trevliga låtar som med all sannolikhet kommer att passa in i Rock Band riktigt bra.

Värmetermometer: 3,5/5

Veckans DLC

Även om Hall & Oates inte är ett helt horribelt band var det ett väldigt stort mehh med deras låtar i RB. Kanske att keyboarden kan vara interesant då och då men annars, nä.

Bästa Låt: Maneater

Betyg: 3,5/10 Private Eyes

Topplista: Topp 3 Rockiga Radiostationer

YUSSS!!! Idag fixade jag mitt körkort och nu kan jag äntligen åka fritt utan någon jämte mig som säger vart jag ska göra och åka. En bilresa är dock inte komplett utan musik. Så vilka radiostationer är bäst för en hårdrockare? Här är de bästa enligt mig.

3. Sveriges Radio P3

Visst, P3 är inte en riktig rockstation men de spelar lite In Flames, Mustasch och annan rock lite då och då. Orkar man att stå ut resterande (skit)musik kan P3 vara ett bra alternativ. Sedan går det att önska hårdrockslåtar mycket lättare än vad man kan i till exempel Rix FM och Mix Megapol.

2. Bandit Rock

Bandit är ingen riktigt dålig musik station överhuvudtaget men det finns två stora problem med den. 1. Det är svårt att få täckning på den (särskilt i det område jag bor i) och 2. mestadelen utav rocken är ganska så... mesig. Alltså platsar verkligen Snow Patrol, Plan Three och Takida verkligen i en rock station? Nåja, rock utbudet är bättre än de flesta mainstream stationerna.

1. Rock Klassiker

Här är det inga krussiduller. Här får du verkligen rock. Även om det inte är ny musik kan man lätt upptäcka gamla godingar och återuppleva låtar som man kanske har glömmt bort. Dock är även denna station ganska svår att få täckning på. Men det är det bästa Sverige har att bjuda på.

Som ni säkert har läst är de mesta av mina kommentarer här negativa och det är befogat. Sverige saknar en riktig hårdrockskanal i radio etern. Så för er bilåkare tipsar jag hellre om att sätta på en skiva i bilen, gärna ett blandalbum. Om du lyssnar på radio även på jobbet eller hemma kan jag tipsa om Hardradio.com. Här får du en bra blandning av ny och gammal musik och det bästa av allt, inga reklam avbrott. Rock On!

Tony Iommi drabbad av cancer

Det verkar som att cancer gillar Black Sabbath medlemmar. För två år sedan dog Ronnie james Dio i mag cancer och nu har gitarristen i samma band Tony Iommi drabbats. Den for av cancer som han har drabbats av är Lymfom som mestadels attakerar lymfkörtlarna och lymfcellerna. Den goda delen av denna nyhet är att man har upptäckt den tidigt och Iommis läkare ska börja behandla sjukdomen så fort som möjligt.

Självklart kommer diagnosen olägligt då Black Sabbath nyligen har återförenats och ska börja en världs turne där man besöker bland annat Stockholm och Malmö (Biljetten bokad :D). Bandet håller också på med inspelningen av deras första album tillsammans på 33 år.

Jätte tråkigt att detta händer förstås och jag önskar Tony all lycka till för att besegra cancern. Be strong Iron Man.

Artisttips: SolitudeDetta är ett band jag har velat få fram länge och nu är det dags. Solitude från Värnamo i småland spelar metalcore och ni som känner mig vet att jag är långt ifrån det största fanet av genren men just Solitude diggar jag rejält.

Bandet består av Patrik Larsson på sång, Dennis Warelius på Gitarr och "ren" sång, Christoffer Apell på Gitarr (Känner honom för övrigt), Niclas Staberg på Bas och William Turner på Trummor. Bandet hade många namn innan det blev Solitude under 2006 och har tidigare haft Carl Williams (Bas) och Henrik Kentsson (Gitarr) som bandmedlemmar.

Under 2009 skapade man deras hittills enda släpp EP:n The Revival som innehåller fyra låtar. Last Division, The Revival, When Memory Calls och Break Through, alla stabila och bra låtar. Efter det har bandet turnerat runt i Sverige bland annat på Harry B James i Stockholm och andra rockklubbar och scener tillsammans med bland andra dEmotional och Twelvestep, två andra svenska metal core band som börjar få sitt stora genombrott.

Just nu håller bandet på att spela in sitt första fullängdsalbum Tied To The Anchor som kommer att släppas den 21 mars är det beräknat.

Lyssna På:
Hela Ep:n The Revival förstås men också första singeln från det kommande albumet. Singeln heter Richochet.

http://www.myspace.com/solitudeswe

Most Wanted: Januari 2012

Nä, nu tycker jag att vi lägger 2011 bakom oss och tittar framåt. Rättare sagt en månad framåt för att se vilka etablerade artister som släpper nytt. Let's do it!!!

Lacuna Coil - Dark Adrenaline

Lacuna Coil har ett eget och speciellt sound. Ska bli mycket intressant att utforska mer in i deras musik

Avatar - Black Waltz

Jag gillade Avatars senaste släpp men jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig av Black Waltz. Förhoppningsvis överraskar den mig lika mycket som deras självbetitlade album.

Lamb of God - Resolution

För mig har jag sett Lamb of God som ett one hit wonder med sin super hit Laid To Rest. Kan dock bero på att det är den enda låten jag har lyssnat från dem. Hoppas att det ska ändras när Resolution släpps

Lillasyster - TBA

Mitt favorit band som sjunger på svenska släpper äntligen sitt tredje album. Lillasyster är ett riktigt coolt band som både kan vara allvarliga och oallvarliga (se covern på Rihanna's Umbrella för exempel). Väldigt efterlängtat album för mig.

RSS 2.0