Topplista: Top 5 Black Sabbath Låtar (Ozzy eran)

Förra fredagen bekräftades de tidiga ryktena. Black Sabbath återförenades med originaluppsätningen och kommer att gå ut på en världsturne (Stockholm Stadion 25 maj och Malmö Stadion 2 Juni) och släppa ett album under 2012. Det ska jag fira med en topplista på de bästa originaluppsätningen av bandet har kommit med, hittills.

5. N.I.B - Black Sabbath

En ganska så soft låt som ändå behåller det som gör Black Sabbath helt unika. Låten innehåller flera olika moment som gör att man inte tröttna på låten trots längden.

4. War Pigs - Paranoid

En låt som skulle kunna ha handlat om George W Bush men eftersom låten kom 30 år innan han blev president handlar den om... äsch jag vet inte vem som var USA's president då. Skit samma, bra text med den typiska tempo skiftandet som bara Sabbath kan göra.

3. Paranoid - Paranoid

Den absolut enklaste låten som finns. Riff, vers, gitarrsolo. Mer behövs inte. Det som känns ännu mer sjukt med denna låt är att bandet behövde utfyllnads material inför plattan... och så skapade man det här! Helt sjukt.

2. Children of The Grave - Master of Reality

Denna låt har ett så härligt gung så att jag skulle vilja sätta mig i närmaste gungstol så att jag får uppleva det hela tiden. Uppbygnaden är perfekt och gitarrarbetet, inklusive solot, är något utav det bästa som Sabbath har gjort (och Iommi har gjort enormt mycket bra med sin gura).

1. Iron Man - Paranoid

Låten som startade det vi idag kallar hårdrock. Riffet är klockren, texten är helt fantastisk och varenda medlem drar ett riktigt stort strå i stacken. Man följer med i gunget för att sedan bli slungad in i ett galet gitarr solo, tillbaka till gunget och som grädde på moset, en helt sjukt bra build up som nästan aldrig tar slut. Helt klart en super topp i en utav de absolut bästa albumen som någonsin har skapats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0