Artisttips: AlmahSäg vad man vill om landet Brasilien men landet kan skapa två fantastiska saker. 1. enormt skickliga fotbollsspelare och 2. Coola och orginella hårdrocksband.  Ända sedan landet gick över till demokrati har världen blivit invaderat av grymma band som Sepultura och Cavalera Conspiracy. Den senaste i raden av härliga hårdrocksband med Brasilianskt ursprung är Almah som grundades 2006.

Bandet består av grundaren, sångaren, gitarristen och keyboardisten Edu Falaschi som från en början startade detta band som ett solo projekt. Övriga medlemmar är gitarristerna Paul Schroeber och Marcelo Barbosa, Bassisten Felipe Androeli och Trummslagaren Marcelo Moriera.

Skivdebuten kom året efter grundandet och fortsatte året efter med andra skivan, Fragile Equality. Det var härifrån som bandet började få erkännande i världen. Senaste albumet, och det tredje i ordningen, är Motion från 2011.

Det jag älskar med Almah är att de har en grymm förmåga att blanda mellan enorm power metal, och lite progresiv metal men det som gör bandet riktigt speciellt är deras melodier som är nästintill världsklass.

Musiktips:
Senaste plattan är riktigt grymm och kommer definitivt att nå min årslista i slutet av året så det vore dummt att inte föreslå att lyssna på det albumet om du vill lära känna bandet. Lyssna särskilt på singeln Trace of Trait och Living And Drifting.

http://www.almah.com.br/
http://www.myspace.com/almahedufalaschi

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0