Minirecensioner

Primal Rock Rebellion - Awoken Broken

Iron Maiden gitarristen Adrian Smith och före detta SikTh sångaren Mikee Goodman skapade Primal Rock Rebellion, en grupp som visserligen inte startar något uppror i hårdrocksvärlden men som ändå visar en viss kvalite. Bandet är inget nytt Maiden då det återfinns mer modern hårdrock samt lite Nu-metal influenser men jag gillar soundet. Kan faktiskt bli ett starkt projekt i sinnom tid. Men för nu är det bra men ännu oslipat.

Bästa Låt: Savage World

Betyg: 7/10 Snake Ladders

Hysterica - The Art of Metal

Alltid lika roligt med band som består enbart utav brudar, särskilt när de spelar hårdrock. Hystericas andra giv imponerar dock inte helt på mig men guldglimtarna tittar fram då och då. Det jag framför allt saknar i The Art of Metal är lite fart. Det är alldeles för mycket mid-tempo. Jag gillar dock deras fighting spirit och deras känsla i musiken.

Bästa Låt: Fighters of The Century

Betyg: 6,5/10 Heels

Meshuggah - Koloss

Är du svag i sinnet rekommenderar jag inte Koloss (eller Meshuggah heller för den delen). Koloss manglar ner dig fullständigt till en enda smörja för att sedan äta upp dig. Albumet är kolossal på alla fronter. Kolossalt tungt, kolossalt progresivt, kolossalt jämnt men framför allt, kolossalt bra. Koloss tar en tid att få fatt om men det krävs bara en lyssning för att förstå att Meshuggah har lyckats än en gång.

Bästa Låt: Marrow

Betyg: 8,5/10 Demiurges

Overkill - The Electric Age

Thrash handlar om två saker främst. Ett: Fart och två: attityd. Overkill bemästrar båda delarna med fullständig bravur. The Electirc Age är Thrash ut i fingerspetsarna med klockrena riff, starka refränger och en bra variation på låtarna. Enda lugna stunden på plattan är introt till Good Night, sedan kommer den tillbaka till samma fart igen. Overkill lyckades verkligen senast med Ironbound men jag skulle vilja säga att The Electric Age är snäppet vassare. Ett utav årets hittills bästa plattor.

Bästa Låt: Delat mellan Come And Get It och Drop The Hammer

Betyg: 9/10 Electric Rattlesnakes

Unisonic - S/T

Kul att Michael Kiske och Kai Hansen är tillsammans igen med ett nytt projekt. Det tråkiga dock är att Unisonic spelar en väldigt mesig power metal. Visst finns det bra låtar i debuten. Titelspåret har influenser från 80-talets Iron Maiden, lite skön modern rock i My Sanctuary och en överraskande bra "halv" ballad i I've Tried. Men till det hela sett är debuten en ganska svag historia med tanke på vilka artister som finns med i uppställningen.

Bästa Låt: My Sanctuary

Betyg: 5,5/10 Star Riders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0