Topplista: Topp 3 bästa instrumentalisterna

En genre som är relativt liten men välkänd inom rock är instrumental musik. Artister och band som bara använder instrument och inte någon sång överhuvudtaget där för det mesta gitarren är i fokus. Detta är en genre som jag gillar skarpt då de bästa kan skapa både fina och vackra låtar men också snabba låtar med galna solon. Jag ska nu ge er de tre som jag tycker är bäst inom denna genre.

3. Buckethead


Mannen ni ser där är ingen vålnad. Det är bara någon med en mask som spelar gitarr medans han har en KFC hink på huvudet. Buckethead är mest känd för sina budskap i låtarna. Allt han gör har en mening och framförs fantastiskt bra. Han har även medverkat i flertalet band bl. a Guns n' Roses. Sedan är han också en jävligt bra shredder.

Bästa låtar:
"Final Wars", "Soothsayer" och "Jordan"

2. Steve Vai


När vi snackar om shredders finns det ingen som slår denna gitarr guru. Steve Vai bemästrar alla möjliga gitarrtekniker och gitarrer. När det kommer till låtarna så spelar gitarren en stor roll då han tänjer gränserna i varje solo och riff. från snabba låtar som "Speeding" till de lite långsammare som "For The Love of God". Försök göra det han gör om ni kan....

Bästa Låtar:
"Speeding", "Get The Hell Out of Here" och "For The Love of God"

1. Joe Satriani


....Men även Steve Vai har varit en elev en gång i tiden. Mannen som lärde Steve att spela guran är en utav de största gitarrvirtuoserna i historien. Mr. Joe Satriani. Förutom att han har lärt upp några utav dagens största rockstjärnor att spela gitarr (bl. a Kirk Hammett från Metallica och David Bryson från Counting Crows) är han en fantastisk gitarr lirare själv. Men det som imponerar mest är hans låt skrivande. Han kanske inte skriver de bästa instrumentala låtarna men han skapar de bästa instrumentala albumen. Varje album har en egen stil som gör den unik. Detta gör att Joe Satriani är den bästa instrumentalisten som finns.

Bästa Låtar:
"Surfing With The Alien", "Satch Boogie" och "God is Crying"

Bubblare
Bland de som missade precis hittar vi den äkta "guitar heron" Steve Ouimette (mest känd för "The Devil Went Down To Georgia" som finns till Guitar Hero 3), An Endless Sporadic och Yngwie Malmsteen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0