Årslistor 2011: Årets Bästa Albumomslag

Man ska inte döma en hund efter håren. Men man kan döma håret. Det är just vad jag ska göra nu när jag presenterar 2011 års snyggaste albumomslag. Låt mig först gå igenom lite kriterier för vad ett snyggt omslag ska ha enligt mig. Omslaget ska vara detaljrikt, passa bra med albumets tema (om det nu har ett tydligt tema), album titel och band logo ska passa bra in i omslaget (och definitivt vara med) och om bandet har en maskot eller någonting som brukar vara med på omslag, merch mm ska den helst vara med. Uppfattat? Då kör vi.

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.13.14.15.16.17.18.19.20.21.22.23.24.25.26.27.28.29.30.

30. Edguy - Age of The Joker
29. Machine Head - Unto The Locust
28. Sepultura - Kairos
27. Symphony X - Iconoclast
26. Rhapsody of Fire - From Chaos To Eternity
25. Hammerfall - Infected
24. Children of Bodom - Relentless, Reckless, Forever
23. Alestorm - Back Through Time
22. Amaranthe - S/T
21. The Project Hate MCMXCIX - Bleeding The New Apocalypse
20. Nightrage - Insidious
19. Black Veil Brides - Set The World On Fire
18. Human Cometh - HCII
17. Wolf - Legions of Bastards
16. Dream Theater - A Dramatic Turn of Events
15. White Wizzard - Flying Tigers
14. The Bronx Casket Co. - Antihero
13. Katana - Heads Will Roll
12. Iced Earth - Dystopia
11. Psychostick - Space Vampires Vs. Zombie Dinosaurs In 3D
10. Anthrax - Worship Music

Zombies på ett hårdrocksomslag är alltid win. Som vanligt finns också Anthrax emblemet med. Tydligen vill de att man ska dyrka (eller worshipa) dem. Det är lätt fixat.

9. The Unguided - Hell Frost

Skapat från avhoppande Sonic Syndicate medlemmar kommer The Unguided. Omslaget till Hell Frost är kyligt men stilfullt. Skulle gärna vilja se mer av figuren på omslaget. Framtida maskot för bandet?


8. Nightwish - Imaginaerum

Välkommen till Imaginaerum. Platsen där du kan göra dina drömmar till verklighet. Det är vad omslaget säger. Man känner sig välkommen till stället redan vid första ögonkastet.

7. Mastodon - The Hunter

En utav flera omslag på denna lista (t.ex Nr 29, 24 och 18) som jag först tyckte var skit fult eller rent av skrämde mig. Men ju mer jag tittade på The Hunter (och exemplen också för den delen) Började jag digga omslaget. Djuret hoppar verkligen ut ur bilden.

6. Stratovarius - Elysium

Vackraste albumet i denna lista. Man kan tro att det är något negativt för en hårdrockare men så länge det är snyggt är det bra. Kul att polaris stjärnan, som fanns i förgående album, är med i bakgrunden som ett tecken på det nya Stratovarius.

5. Disturbed - The Lost Children

Disturbed har alltid snygga omslag och det är inget undantag nu heller trots att det är ett b-side album. Vi har The Guy, de förlorade barnen och ett post-apokalyptiskt landskap. Disturbeds nuvarande tillstånd i bildformat.

4. Amon Amarth - Surtur Rising

När ett album handlar om en eldturs är det självklart med ett omslag som innehåller en spyende vulkan, flyende människor och en väldigt arg och hämndlysten Surt. Ett lysande omslag för Amon Amarth och deras stil.

3. Megadeth - Th1rt3en

Vad det något jag saknade på ENDGAMEs omslag var det Vic Rattlehead. Därför blev jag mycket glad när han var med igen på Th1rt3ens albumomslag men varför ser vi bara hans rygg? Hade han varit vänd mot oss hade omslaget kanske kommit etta. Annars är omgivningen i omslaget lysande för ett album om mystik och ovisshet.

2. Pain - You Only Live Twice

Här kan vi snacka om detaljrikedom. Ett par skellet, ett ufo, krossat glas, en fyr och förstås, Painhead med en flaska hembrännt. Älskar också den härliga blå nyansen på albumet.

1. Five Finger Death Punch - American Capitalist

Solklar vinnare. Brudar, Lamborghini, serietidnings stuk. Jag är såld! Jag tycker också att Knucklehead passar perfekt in som en amerikanska kapitalist. Utan tvekan 2011 års snyggaste albumomslag.

Håller ni med eller har ni en helt annan åsikt? Skriv i kommentar fältet och gör dig hörd. Rock On!

Kommentarer
Postat av: Seance

Megadeths omslags är det fulaste i mannaminne! Ser ut som någon svårt berusad lekt med photoshop. Hur kan de godkänna detta spektakel. Ta in Ed Repka igen så han får göra ett klassiskt Megadeth omslag ännu en gång.

2012-01-01 @ 04:55:26
URL: http://seance.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0