Artisttips: FirewindKänner ni till något grekiskt hårdrocksband? Jo ni gör det nu. Firewind må vara från Boston, USA men rötterna finner vi i Thessaloniki, Grekland. Bandet skapades 1998 av gitarristen Gus G (Kostas Karamitroudis) som även har medverkat i Dream Evil, Arch Enemy och Nightrage. Han är också den nuvarande gitarristen till Ozzy Osbourne. Övriga medlemmar är sångaren Apollo Papathanasio, trummisen Michael Ehre, bassisten Petros Christo och Keyboardisten Bob Katsionis. De hela började dock inte som ett seriöst band utan att Gus G (som på den tiden hade gått ur musik college) tog hjälp av ett par vänner för att skapa en demo som skulle visa hans färdigheter för olika skivbolag. Leviathan fick intresse för greken och möjliggjorde att han kunde skapa en skiva tillsammans med medlemmar som bolaget fixade. Slutresultatet kom 2002 och heter Between Heaven And Hell. Framgångssagan fortsatte ochdet gjorde senare att Gus lämnade de andra band som han höll på med för att ägna hela sin tid till Firewind.

Sedan debuten har nu Firewind släppt 6 plattor varav den senare, Days of Defiance (som du ser på bilden), kom förra året. Bandet har haft flera ändringar i sin line-up. Bara Gus G är originalmedlem.

Vad för musik spelar bandet? De spelar Power-metal och tack vare Gus fantastiska egenskaper skapar Firewind ett helt eget sound som gör att man aldrig får en tråkig stund när man lyssnar på bandet.

Musiktips:
Helst vill jag att ni ska kolla in deras tidigare verk. Senaste släppet är inte dåligt men det tidigare materialet är snäppet vassare. Lyssna gärna på låten Head Up High från The Premonition. En äkta power dänga med ett grymt riff och en helt fantastisk refräng

http://www.firewind.gr/2008/home.asp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0