Topplista: Bästa Big 4 låtarna

Nedräkningen inför The Big 4 den 3 juli i Ullevi, Göteborg har börjat och jag kan inte vänta tills jag får se de fyra banden tillsammans på scen. Men vilka är deras bästa låtar? Det ska jag lista nu.

Metallica

3. Battery

Precis som ett Duracell batteri så går låten med en bra fart och håller lika länge. Det där solot är galet och ger dig en stöt på 40 V. Äkta thrash.

2. All Nightmare Long

Gitarriffen är så perfekta och varje del i låten är fantastisk. Lägg till också att låten är 8 minuter lång. En härlig känsla som aldrig tar slut. Det andra gitarr solot kan vara det bästa gitarrsolot jag någonsin har hört.

1. Master of Puppets

Metallicas svar på Maidens "Fear of The Dark". En ultimat arena låt som både ändrar tempo, är kraftfull och har en refräng som man bara måste sjunga med i. Kom ihåg när den låten gick igång senast jag kollade på bandet. Kommer aldrig att glömma det.

Megadeth

3. In My Darkest Hour

Kanske den vackraste låten gruppen har gjort men även den har sina hårda sidor. Med tiden blir det starkare och starkare tills det utbrister i ett galet kraftfullt solo.

2. Holy Wars... The Punishment Due

En låt om det heliga kriget i Israel. Ja varför inte. Den innehåller en utav de bästa riffen som finns men det bästa med låten är nog att den varierar från fart till akustiskt till lugnt till en sista fart ansträngning. Bättre variation går det inte att få.

1. Good Mourning/Black Friday

En utav de lite bortglömda låtarna från den klassiska Peace Sells... But Who's Buying. Gitarren är så fruktansvärt bra så att låten skulle kunna vara en klassiker utan allt annat. En låt som höjer sin fart ju längre låten går. Lägg in Mustaines hes mörka röst så får du en jävligt bra megadeth låt.

Anthrax

3. Madhouse

Kanske inte läskigaste man hört, även om det hadlar om ett spökhus, men det är läskigt bra.

2. Among The Living

Perfekt tempo för mycket headbanging. En låt som borde vara bland alla de levande.

1. Caught In A mosh

Den ultimata låten till en Mosh Pit. MOOOOOOOOOOOOOOOOSH PIT!!!!!

Slayer

3. Black Magic

Det kan vara den där svarta magin som gör att man gillar denna låt. En fin låt från pre-Reign in Blood eran.

2. Chemical Warfare

Tror att låten kommer från EP:n Chapel of Blood men är inte säker. Skit samma låten äger.

1. Raining Blood

Gillar man inte denna låt så förtjänar man inte att vara hårdrockare. nuff said.

Bubblare
Finns hur många som helst men bara för att nämna några. One, ...And justice For All, Ride The Lightning, Enter Sandman, Sleepwalker, Peace Sells, Hangar 18, This Day We Fight!, Symphony of Destruction, Indians, Metal Thrashing Mad, War Ensemble och Angel of Death.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0