Sharkruishers underskattade låtar Del 2

Forbidden - Forsaken At The Gates - Omega Wave

Forbiddens comeback album Omega Wave från 2010 innehåller flera grymma låtar men det finns ingen låt i den plattan som osar lika mycket thrash som Forsaken At The Gates. Sjukt bra gung med kraftfulla riff, trummor och sång. Ska man lyssna på en Thrashlåt som kom under 2010 ska det vara just denna.

Endeverafter - I Wanna Be Your Man - Kiss Or Kill

En låt som inte ska sättas i någon direkt kategori. Det är ren rock. Gillar man inte gunget och refrängen i låten ska man inte lyssna på rock musik överhuvudtaget. Gitarrsolot är också en ren klass för sig. Fruktansvärt go musik.

Megadeth - Good Mourning/Black Friday - Peace Sells... But Who's Buying?

Megadeth har en hel drös med hits och fantastiska låtar men det finns ingen låt i deras katalog som är lika underskattad som Good Mourning/Black Friday. Låten startar lugnt för att bygga upp en snabbare fart ju längre in i låten man kommer. När låten väl har nått full fart kan man inte sitta still. Fler sådana låtar tack.

Quartered - Africa - The Falls of Autumn

Här måste jag ge Quartered en stor skopa med beröm. Att blanda afrikansk kultur med hårdrock är ett vågat, men väldigt lyckat drag. Africa börjar med ett trumsolo med inhemsk voo doo sång (eller nåt sånt jag vet ej) för att sedan komma igång med en progresiv, tung och stämningsfull låt där känslorna framkallas just så som man vill. Älskar verkligen temposkiftningarna i låten.

Stone Sour - 30/30-150 - Come What[ever] May

Nu vet jag vad ni tänker. "OMG lyssnar du på Stone Sour, aka mes Slipknot. Du är fan ingen hårdrockare." Det ska först konstateras att ja, Stone Sour är ett hyfsat mesigt rock band men all deras musik låter inte som Through Glass. 30/30-150 är en snabb låt med grymma riff, attityd och en Corey Taylor i högform. Detta hade jag lätt kunnat se som en Slipknot låt men även om det nu inte är det är detta fortfarande en väldigt bra låt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0