Sharkruishers underskattade låtar Del 3

Angel Dust - The Human Bondage - of Human Bondage
 
Ett tyskt Speed/Thrash metal band som sadlade om till en mer powerinspirerad hårdrock under slutet av 1990 talet. Det var väl tur att de gjorde det för annars hade vi nog inte fått denna låt. The Human Bondage har ett kraftfullt riff, en enkel men riktigt effektiv refräng och ett väldigt skönt solo. Dock en varning till er där ute. Denna låt kan sitta kvar i huvudet en väldigt lång stund.
 
Nirvana - Stay Away - Nevermind
 
En väldigt bortglömd låt från det legendariska Nevermind. Farten, gunget, rösten, riffen ja allt klappar perfekt in i låten. Lägg då också till känslan att det aldrig tar slut så får du en kanon låt. Fast bäst är ändå sista frasen. "God is Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaay".
 
In Flames - Delight And Angers - A Sense of Purpose
 
Kan bero på att hittarna Alias och The Mirrors Truth har blivit sönderspelade på radio men jag har alltid tyckt att Delight And Angers är snäppet vassare. Strukturen är inte så stor skillnad jämfört med tidigare nämnda låtar men det finns mer känsla och skörhet i låten vilket jag gillar skarpt.
 
Finger Eleven - Good Times - S/T
 
Det är aldrig några dåliga tider när denna låt kör igång. En av få bra Finger Eleven låtar med ett svårslaget gung och en vers som är av världsklass. Synd bara att bandet inte gör fler liknande låtar.
 
Andromeda - Veil of Illumination - The Immunity Zone
 
En utav de mest underskattade banden alla kategorier är Sveriges svar på Dream Theater, Andromeda. Veil of Illumination är mastodont låten som avslutar det fantastiska albumet The Immunity Zone, en låt som klockar in på 17 minuter och 26 sekunder. En makalös resa genom hopp och förtvivlan med grymma solos inbakade mitt i låten. Ett måste för alla progmetal älskare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0