Recension: Welcome 2 My NightmareArtist: Alice Cooper
Album: Welcome 2 My Nightmare
Releaseår: 2011
Skivbolag: Bigger Picture
Antal Låtar: 15
Längd: 52:44

1. I Am Made of You
2. Caffiene
3. The Nightmare Returns
4. A Runaway Train
5. Last Man On Earth
6. The Congregation
7. I'll Bite Your Face Off
8. Disco Bloodbath Boogie Fever
9. Ghouls Gone Wild
10. Something to Remember Me By
11. When Hell Comes Around
12. What Baby Wants
13. I Gotta Get Out of Here
14. The Underture
15. We Gotta Get Out of This Place

Alice Cooper, skräckens mästare inom hårdrocken med sina spektulära live shower och superhits som Poison, School's Out och He's Back (The Man Behind The Mask). Då kommer förstås frågan upp. Finns det mer av att hämta från mannen som släpper sitt 26:te studioalbum?

Det var först tänkt att Alice skulle följa upp 2008 års succe "Along Came The Spider" men producenten Bob Ezrin övertalade Alice att göra en uppföljare på de 36 år gamla albumet "Welcome to My Nightmare" där konceptet skulle vara att denna mardröm skulle vara som den förra, fast ännu värre.

Så var den värre? Ja, fast på helt fel sätt. När man släpper ett album med en sådan titel (särskilt från en sådan som Alice cooper) så förväntade jag mig skräck rock, läskiga texter och en sång som skulle ge dig gåshud och rysningar på samma gång. Det är allt som Welcome 2 My Nightmare INTE är. De flesta utav låtarna har mer av en blues känsla än en hårdrocks känsla.  Men framför allt så känns det inte som om man är i en mardröm. Ta till exempel spår 6, Last Man On Earth. Där unde det ha varit en text om zombie och kampen om överlevnad men istället blir det en mesig låt om att man känner sig ensam i världen. ussch. Den bästa låten är What Baby Wants men då hittar man ett annat sätt att hata den låten. Nämligen det faktum att Ke$ha är med och sjunger. Ke$ha!!! Är du allvarlig? Jag kunde ha köpt till exempel någon sångerska inom hårdrockskretsen men Ke$ha? nehe inte en jäkla chans. Där tappar Alice all den trovärdighet han hade (det lilla han hade). Finns det någon som helst topp på denna kala dal då? Nä. tyvärr.

Totalt Intryck:
Detta gör en definitivt rädd, på vad som kommer att hända med Cooper. Orkar han mer? Det finns inte en enda låt på detta album som ens förtjäna att vara i ett album med ett mardröms tema. Nä Cooper, du skulle ha hållt dig vid din plan och gjort en ny Along Come The Spider istället för denna skit.

Bästa Med Albumet: Omslaget. Det enda som är nogurlunda läskigt.

Betyg: 2/10 Caffienes

Kommentarer
Postat av: Georg Hendrix

Jag kan inte påstå att jag håller med dig här. Jag håller med dig om att skräcken (för det mesta) och hårdrocken saknas.. men Alice Cooper, både ACG och AC, har ju aldrig varit ett hårdrocksband egentligen ELLER de har gjort otroligt mycket mer än bara det. Albumet "School's Out" är ju fullt av jazz/blues.. enda hårdrocken där är ju låten med samma namn. Alice Goes To Hell är ju mest pop/rock. Alice Cooper har ju slängt ur sig hur många pop/rock-ballader som helst genom åren. Även stor-produktionsmusik (med orkester) finns att hitta här och där.Along Came A Spider är ett "OK" album, men har tyvärr den hemska nu-metal produktionen som drar ner.. många låtar är anonyma också! Däremot är den påkostade videon som gjordes till en höjdare.Jag förstår som sagt vart du kommer ifrån, men tycker nog Welcome 2 My Nightmare (i helhet) är bland det bästa Alice Cooper gjort på hur länge som helst. Det jag vill få sagt är mer till andra som läser detta: Ge albumet ett chans.. Tar man bort bristen på skräck/hårdrock är detta ett starkt album.

2011-12-22 @ 09:28:14
URL: http://georg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0