Minirecensioner efter semester

Semestern är slut. Här får ni recensioner på fyra album jag har lyssnat på under semesterveckan.
 
Ne Obliviscaris - Portal of I
 
Ettt tips till er alla som ska lyssna på detta album. Gör det inte medans ni solar. Det är stor chans att ni kommer att sitta där länge och bränna er. Det tar ett tag att få fatt på Ne Obliviscaris musik mycket på grund av att deras låtar är långa och att nästan alla låtar har en lång lugn del någonstans under låten. En annan sak som utmärker sig är användandet av fioler. Jag är helt för användning av annorlunda instrument inom hårdrocken så länge den inte tar över vilket det gör då och då här. Det är dock en väldigt bra debut från Australienarna helt klart.
 
Bästa Låt: Xenoflux
 
Betyg: 8/10 Leper Butterflies
 
Turbonegro - Sexual Harassment
 
Går det åt helvete nu när Hank har lämnat bandet? Nej, det skulle jag inte vilja säga. Även om Tony Sylvester inte är en lika stor personlighet som Von Helvete är han klart en kompetent ersättare och fullgod sångare till detta deathpunk band. Sexual Harassment satsar mycket på svängig musik som försöker låta tuff (något som inte riktigt lyckas till hundra procent). Vi har en handfull goa låtar men också ett par spår man lätt hoppar över. Helt okej men bandet kan bättre.
 
Bästa Låt: I Got A Knife
 
Betyg: 6,5/10 Shit Machines
 
God Forbid - Equilibrium
 
Det märks att God Forbid har talang. Man blir lätt euforisk över låtar som Pages, Cornered, Scraping The Walls och Overcome. Tyvärr är God Forbid alldeles för ojämna i sitt utförande. Det känns som om att de inte riktigt har hittat balansen mellan de melodiska och thrashiga tongångarna. Det känns ibland lite lätt rörigt. Ett plus som bandet dock visar är att sången har blivit bättre. Putsa extra på låtskriveriet så kan ni skapa ett mästerverk.
 
Bästa Låt: Scraping the Walls
 
Betyg: 7,5/10 Pages
 
Crazy Lixx - Riot Avenue
 
The Poodles, H.E.A.T, Europe och Dynazty i all ära men det är Crazy Lixx som enligt mig är den just nu starkaste kraften inom svensk glammetal. De kanske inte är inovativa (Säg mig något glamband som är inovativa så bjuder jag på en bärs) men de spelar tajt och håller en jämn nivå genom sina album. Den andra given Riot Avenue är något svagare än debuten New Religion men bandet visar på ett härligt go och gör vad de ska. Vill dock se att de ska höja sig ett litet snäpp till om de ska stanna kvar på tronen.
 
Bästa Låt: Young Blood
 
Betyg: 7/10 Heatseekers

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0