Minirecensioner: Grand Magus, Herman Frank, Teodasia, Crucified Barbara, The Offspring

Grand Magus - The Hunt
 
Har aldrig riktigt gillat Grand Magus, mestadels för att deras musik känns någorlunda platt för någon anledning. Därför blev The Hunt lite av en glad överraskning. The Hunt har en bättre stämning och flöde än vad tidigare Grand Magus material har. Men det finns fortfarande mycket att hämta om jag ska bli exalterad över bandet som helhet.
 
Bästa Låt: Draksådd
 
Betyg: 7/10 Storm Kings
 
Herman Frank - Right In The Guts
 
Ja, detta är Accept gitarristen Herman Franks soloprojekt med bland andra At Vance sångaren Rick Altzi och den före detta bassisten i Running Wild Peter Pichl. Håller detta album samma klass som Accept? Helt klart. Bandet utför en väldigt utsökt och välsmakande hårdrock. Herman Franks musik går, precis som titel avslöjar, rakt in i magen och tar andan från en. En väldigt skön känsla faktiskt.
 
Bästa Låt: Waiting
 
Betyg: 9/10 Starlights
 
Teodasia - Upwards
 
Teodasia hade allt upplagt framför sig. Bandet spelar en väldigt symfonisk metal med en kvinnlig sångröst och de satsade mycket på att skapa en bra känsla genom hela albumet. Men det faller platt. Det blir alldeles för tråkigt och till slut rör man ihop allting. Man vet inte när en låt slutar och när nästa börjar. Nä, det albumet glömmer vi snabbt, låt oss gå vidare istället till något som väcker lite uppmärksamhet.
 
Bästa Låt: Lost Words of Forgiveness
 
Betyg: 3/10 Auroras
 
Crucified Barbara - The Midnight Chase
 
Sveriges svar på Heart har lämnat Melodifestivalen bakom sig (tävlade 2010 med låten Heaven or Hell) och siktar framåt med sin tredje fullängdare. Ett album fylld med en god blandning av lättsmält punk och lite jävlar anamma. Passionen och inställningen är det inget fel på dessa brudar men jag saknar fler knockouts. De borde komma fram med fler än vad de ger ut. Fortfarande ett bra album ändå. Rock on girls!
 
Bästa Låt: Kid From The Upperclass
 
Betyg: 7/10 Crucifiers
 
The Offspring - Days Go By
 
Det är synd att The Offspring är så ojämna i sitt utförande. Hade bandet hållt en jämn och hög nivå hade detta punk band kanske varit en utav mina absoluta favoritband. Tyvärr gör dem låtar som Cruising California (Bumpin' In My Trunk) och OC Guns som gör en väldigt besviken på bandet. Som tur är vägs albumet upp av en bra start och avslutning. Annars hade det blivit pannkaka av alltihop.
 
Bästa Låt: Secrets From The Underground
 
Betyg: 6,5/10 Dirty Magics

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0