Minirecensioner: Hellennium, Tomorrow's Outlook, Bangalore Choir, The Murder of My Sweet

Hellennium - S/T
 
Detta band påminner mig om en lite långsammare version av gamla Hammerfall, vilket gör mig lycklig. Bandet kanske inte är riktigt finslipade ännu men jag ser en stor potential hos dessa grabbar. Gör bara er musik lite snabbare, riffen lite hårdare och samarbetet lite tajtare så kan dem bli en kraft att räkna med i framtiden. PS gör era album lite längre, 33 minuter är lite väl kort.
 
Bästa Låt: All Hell Breaks Loose
 
Betyg: 7,5/10 Flags of Honor
 
Tomorrow's Outlook - 34613
 
Tomorrow's Outlook spelar en blandning utav de roligaste metalgenrerna som finns. Power- och progresivmetal. Så hur kommer det sig att bandet tråkar ut mig? Mycket på grund av att låtmaterialet är väldigt svagt men också  för att det inte finns någon riktig känsla över musiken. Känns inte genomarbetad. Den enskilda bra delen med albumet är textraden "I'm getting older just like a fine wine". Kom tillbaka när ni har hittat känslan för musiken.
 
Bästa Låt: Liquid Scream
 
Betyg: 3,5/10 Doubts
 
Bangalore Choir - Metaphor
 
Visst blev man besviken till en början när det inte var så mycket kör över Bangalore Choir men det som gjorde mig mest besviken var att bandet tydligen inte vet vilken musikstil de ska utföra. Ena sidan har vi 80-tals rock, sedan country och även lite uptempo musik. Bestäm er någon gång så att ni kan fokusera mot en riktning istället för att åka runt överallt och låta det kvantitiva ta över. Fokus grabbar!
 
Bästa Låt: Civilized Evil
 
Betyg: 4,5/10 Trojan Horses
 
The Murder of My Sweet - Bye Bye Lullaby
 
Svenska bandet The Murder of My Sweet imponerade inte på sin debut Divanity. Detta andra album imponerar inte heller. Bandet är som en mycket svagare version av Within Temptation där sångerskans röstomfång är begränsat. Bandet kan utan tvekan skriva tuggummirefränger men man kommer bara halvvägs med det. Det gäller att kunna skapa något som är unikt vilket bandet har misslyckats med.
 
Bästa Låt: Black September
 
Betyg: 6,5/10 Resurrections

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0