Minirecensioner: Demon Hunter, Engel, Sabaton, Blaze Bayley, Wolfsbane, Renegade Five

Demon Hunter - True Defiance


Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag gillar eller är likgiltig till Demon Hunters musik. Bandet kommer då och då fram med riktigt gryma låtar (t ex Collapsing från förra plattan, The World Is A Thorn) men alltför ofta är låtarna anonyma. True Defiance är ett album som därmed beskriver bandet till perfektion. Låtar som This I Know, Wake och God Forsaken fångar min uppmärksamhet direkt medans resten av materialet slinker förbi utan att jag ens höjer ett ögonbryn. Jag tycker ändå att True Defiance är ett steg i rätt riktning för bandet, men de måste utmärka sig mer i musik världen. Annars blir de lätt bortglömda.

 

Bästa Låt: God Forsaken


Betyg: 6/10 Crucifixes


Engel - Blood of Saints

Niclas Engelin och hans band är nu inne på sin tredje fullängdare och jag kan konstatera att bandet tar ytterligare ett steg i rätt riktning. Engel visar ett perfekt samband mellan industrimetal och mer melodiska svängar. Vi får en salig blandning av fart (Question Your Place), tunga gung med rysligt gryma refränger (Blood of Saints) och även lite metalcore känsla (Numb). Engels klart bästa album hittills och ett solklart val för fans av den här sorten av musik.

 

Bästa Låt: Blood of Saints


Betyg: 8,5/10 Cash Kings

Sabaton - Carolus Rex

Sabaton är enligt mig Sveriges mest överskattade band. De är bra men inte världsklass som många utav deras fans påstår. Carolus Rex finns i två versioner. En svensk och en engelsk. Helt naturligt enligt mig då albumet handlar om svenska stormaktstiden. Synd bara att låtskatten är den samma som i bandet fyra tidigare album. Det är pompöst, svulstigt och snabbt men jag tänder aldrig riktigt på det. Carolus rex är dock ändå det bästa som bandet har skapat hittills och om ni ska lyssna på en version av plattan ska ni lyssna på den svenska. Nu är bara frågan vilket krig de ska sjunga om härnäst. Vem vill ha ett album om kalla kriget!

Bästa Låt: Lejonet Från Norden (The Lion From The North)

Betyg: 7/10 Poltavas

Blaze Bayley - King of Metal

Nej Blaze, du är tyvärr inte hårdrockens konung trots att albumtiteln säger annat. Trots att den före detta Iron Maiden sångaren gör en grym insats på sången är The King of Metal en platt historia. Det är egentligen inget fel på låtarna. Flera spår håller en hög klass och är väldigt lyssnings värda. Det som gör att albumet faller är produktionen. Jag brukar sällan märka av en dålig produktion men detta var bedrövligt. Det känns som om albumet gjordes på drygt två timmar. Allt låter väldigt dovt och gör albumet mycket sämre och tråkigare. Så snälla Blaze, ta den tid plattan behöver för att få ut max från den istället för att stressa fram materialet.

Bästa Låt: Dimebag

Betyg: 5,5/10 Fighters

Wolfsbane - Wolfsbane Saves The World

Mer Blaze Bayley, nu i hans huvudband Wolfsbane som tydligen tror att dem ska rädda världen med deras musik och att jorden är en gigantisk discokula. Till en början imponerar Wolfsbane med Blue Sky men sedan går det nedåt. Materialet blir bättre mot slutet men albumet återhämtar sig inte fullt ut. Det når aldrig upp till astronomiska höjder. Det är en mycket bättre produktion än vad det var i Blaze Bayleys soloprojekt men låtarna är av lägre standard. Så tyvärr Wolfsbane, med detta album kommer ni inte rädda världen. Men ni kan alltid försöka.

Bästa Låt: Blue Sky

Betyg: 4,5/10 Starlights


Renegade Five - NXT GEN


Renegade Five är en utav de här banden som jag kallar Bandit vänliga. Tack vare radio kanalen Bandit Rock fick Renegade Five ett stort genombrott med låten Running In Your Veins för ett par år sedan. Nu har äntligen deras andra album kommit och precis som många andra band som har gått samma väg (t ex Takida) försöker Renegade Five att bli så kommersielt som möjligt. NXT GEN är ett album fyllt med lättåtkomliga refränger och få överraskningar. Väldigt tråkigt från början till slut. Det finns få ljuspunkter i bland annat Alive, This Pain Will Do Me Good och Bring It On men helheten är så ljummet som det bara kan bli. Skippa det kommersiella och skapa riktig musik istället.

 

Bästa Låt: This Pain Will Do Me Good

 

Betyg: 5/10 Generations


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0